Hogere waarde woning na spouwmuurisolatie

Steeds meer woningeigenaren besluiten voorlopig niet te verhuizen. Daarvoor in de plaats laten zij hun huis verbouwen. Of nemen energiebesparende maatregelen. Welke aanpassing aan de woning levert het meest op?

Waarde stijging huis
Lang niet elke verbouwing geeft een waardestijging aan het huis. Een nieuwe keuken of badkamer is fijn, maar bij verkoop van een huis blijkt dit weinig waarde toe te voegen. Wat wel waarde toevoegt zijn verbouwingen waar er sprake is van ruimtewinning (serre, dakkapel). Of waar gezorgd wordt dat het huis energiezuiniger wordt.

Hoger energielabel
Hoe beter het energielabel van een huis, hoe beter de marktwaarde straks is. Sinds 1 januari 2008 moeten huiseigenaren een energielabel overhandigen als zij hun huis gaan verkopen of verhuren. Dit certificaat geeft informatie over de mate van isolatie van het huis en het energieverbruik. Dat is belangrijke informatie.
Het energiezuinig huis levert voordeel op bij de verkoop van het huis. Een beter energielabel betekent een hogere verkoopprijs.

Energiezuinig huis
Een energiezuinig huis zorgt voor lagere energiekosten en zo voor lagere maandlasten. Goed voor u. En goed voor eventueel toekomstige kopers. Daarnaast geeft een energiezuinig huis meer wooncomfort. Hoe krijgt u een energiezuinig huis? Van alle energie besparende maatregelen levert spouwmuurisolatie het meest op. De energierekening gaat flink omlaag: een besparing van 25% op gas. En u draagt zo bij aan een beter milieu.

Terugverdientijd
Spouwmuurisolatie verdient zich al in 3 tot 5 jaar terug. Met de stijgende energieprijzen vaak nog sneller. De kosten van spouwmuur isoleren zijn beperkt, als u deze vergelijkt met het voordeel elk jaar op je energierekening. Voor een 2-onder-1-kapwoning bespaart u al € 440 per jaar op uw energierekening.

Snel energie besparen
Spouwmuurisolatie is binnen 1 dag uitgevoerd. Een verbouwing is niet nodig. U krijgt een comfortabel en behaaglijk aanvoelend huis. Weg is de kille muur of muur die kou afstraalt. En de energie besparing start direct na isoleren.